Olejek arganowy

Olejek arganowy

OLEJEK ARGANOWY. SPRAWDŹ GO W KOSMETYCE MASAŻU PIELEGNACJI

Czy wiesz, że sekret urody kobiet na całym świecie to oleje? To właśnie tłuszcze są wykorzystywane dla zachowania urody i witalności.

Przekonaj się sama!
URODA

URODA

Olej arganowy pochodzi z marokańskiego drzewa nazywanego "drzewem życia", które rośnie na terenach czystych i nieskażonych. W 1998 r. regiony, w których rośnie drzewo arganowe zostały zaliczone przez UNESCO do rezerwatów BIOSFERY na ziemi. Są to też piękne miejsca na ziemi.

SATYSFAKCJA

SATYSFAKCJA

Olejek arganowy ma szerokie zastosowanie i jest częstym składnikiem kosmetyków. Warto jednak pamiętać, że tylko oryginalny olejek, zawierający 100% oleju z Maroka posiada cenne właściwości zdrowotne i pielęgnacyjne.

RELAKS

RELAKS

Regularny masaż twarzy z użyciem oleju pobudza cyrkulację krwi. Dzięki temu skóra jest bardziej elastyczna i napięta i lepiej wchłania witaminy i składniki odżywcze. Masaż olejkiem to też doskonała relaksacja po męczącym dniu i sposób na odzyskanie promiennej i pięknej cery.

Olejek arganowy – młodość na wyciągnięcie ręki! Olejek arganowy znany był od wieków, zwłaszcza nad Morzem Śródziemnym.

Jego zalety doceniany były przez Fenicjan już w XII wieku p.n.e. Uważali oni, że olejek ten działa dobroczynnie na skórę, wzmacnia ją i regeneruje i, że można go używać na niemal wszystkie części ciała oraz w pielęgnacji.

Olejek arganowy ma charakterystyczny, bardzo intensywny zapach, który ulatnia się po aplikacji na skórze w ciągu 2-3 minut. Dobrej jakości olejek arganowy jest tłoczony na zimno, ponieważ tylko wówczas zachowuje maksimum swoich dobroczynnych działań. W buteleczce olejku widać mętny osad, który świadczy o tym, że olejek jest w 100% pozyskiwany z naturalnych składników. Dzięki temu zachowuje swoje unikalne właściwości.

Zalety olejku arganowego Olej arganowy staje się coraz bardziej popularny. Sięgają po niego osoby znane ze świata mediów i celebryci.

Kosmetyczny olejek arganowy, w odróżnieniu do oleju spożywczego nie posiada zapachu orzechów. Jego cena jest wyższa, ponieważ jest droższy w produkcji (jest filtrowany). Jest stosowany miejscowo na skórę, włosy i paznokcie.
Wybierając olej kosmetyczny warto sprawdzić, by był to produkt dobrej jakości, pochodzący ze sprawdzonego sklepu. Wówczas mamy pewność, że dostajemy oryginalny, ekologiczny olej z Maroka, o cennych właściwościach zdrowotnych.

Kup teraz Więcej informacji

Zastosowanie Olejek można stosować na wiele sposobów.

Najprostszym sposobem stosowania olejku jest bezpośrednie wcieranie go w skórę, paznokcie i końcówki włosów. Olejek można dodawać do wody, w której moczy się stopy, by były gładkie i nawilżone. Można go też wykorzystać do masażu ciała.

  • Olejek arganowy może być używany do masażu.
  • Pielęgnuje się nim cerą alergików.
  • Olejek arganowy jest stosowany przez osoby z cerą dojrzałą i starzejącą się.
  • Jest wykorzystywany, jako olejek do opalania.
  • Jest stosowany na zniszczoną i popękaną skórę.

Olejek arganowy

Olejek arganowy

Olejek arganowy

Olejek arganowy pochodzi z Maroka - państwa położonego w północno-zachodniej Afryce nad Morzem Śródziemnym i Oceanem Atlantyckim. To klimat Maroka sprzyja dojrzewaniu drzew arganowych, z których uzyskuje się olejek arganowy.

Dlaczego olejek arganowy uważany jest za jeden z najdroższych olejów na świecie?
Ponieważ nie jest powszechnie dostępny, a proces jego pozyskiwania jest czasochłonny.
Jak wygląda pozyskiwanie olejku?
Najpierw z owoców drzewa arganowego, które są wielkości małej śliwki, wyjmuje się trzy ziarna orzecha. Nie jest to łatwe, ponieważ skorupa orzecha jest szesnastokrotnie twardsza od skorupy orzecha laskowego. Dlatego też proces produkcji 1 litra oleju metodą tradycyjną trwa nawet do 20 godzin.
Obecnie wykorzystuje się już tylko metody mechaniczne. Skracają one czas produkcji oleju, choć samo rozbijanie orzechów, ciągle wykonywane jest ręcznie.

Oleje roślinne są łagodne dla skóry. Zawierają wiele składników, które w pozytywny sposób oddziałują na skórę. Historia stosowania olejków pielęgnacyjnych sięga tysięcy lat. W ostatnich latach olejki stały się bardzo popularne.

Zobacz opinie

Skontaktuj się z nami jeśli masz pytania

Zadzwoń do nas: +48 530 044 043 lub napisz:

Wyślij e-mail. Wszystkie pola są wymagane.

Zapoznaj się z innymi naszymi stronami